Boeken over coaching

Hieronder vindt u een lijst met een verscheidenheid aan interessante boeken die gaan over coaching. Dit zijn boeken geschreven speciaal voor mensen die op zoek zijn naar meer informatie over coaching. Wilt u meer weten? Klik dan op het boek. In veel gevallen kunt u het zelfs online aankopen en wordt het thuisbezorgd.
Het Groot Coachboek - Inspiratieboek voor iedereen die coacht: 60 werkvormen en 60 opdrachten

Auteur: Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen

Aandachtig luisteren, spiegelen en vragen stellen. Het zijn drie onontbeerlijke componenten van een coachtraject. Maar daarmee bent u er nog niet. Wie als manager, docent of coach niet alleen inzicht wil geven, maar ook een ontwikkeling wil begeleiden, doet meet dan praten en luisteren. Kom los van vaste ideeën, van ingesleten gespreksvormen - laat u inspireren door andere aanpakken!

60 werkvormen - 60 opdrachten - 100% inspiratie
Menskennis voor managers - Handboek voor het begrijpen en beïnvloeden van gedrag

Auteur: Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen

'Menskennis voor managers' beschrijft geen abstracte theorie, maar biedt praktische handreikingen en tips die werken. Creëer meer begrip, positivisme, plezier en daarmee gezonde arbeidsrelaties. Menskennis kunt u leren!


Groot psychologisch modellenboek - 51 Modellen voor ontplooiing van jezelf en anderen

Auteur: Anthon van der Horst, Marcel Wanrooy, Hanno Meyer

Dit boek is samengesteld door een aantal prominente GITP-adviseurs, waaronder Anthon van der Horst, Paul Hoogstraten, Hanno Meyer, Alec Serlie en Marcel Wanrooy. GITP is een HRD-adviesbureau dat zich richt op het beoordelen en ontwikkelen van de talenten van mensen.
Elk model wordt beschreven aan de hand van een vaste opzet: wat is het dilemma, wat is de achtergrond van het model, hoe kan het model in de praktijk worden ingezet en wat zijn de voor- en nadelen van het model? De vele tests die in het boek zijn opgenomen bieden de mogelijkheid om uzelf of bijvoorbeeld uw teamleden direct te toetsen. Een uniek boek voor de ambitieuze, nieuwsgierige en leergierige professional!Coachen op gedrag en resultaat - geheel vernieuwde editie - Praktijkgids voor verzilveren van talent

Auteur: Nico Smid

Met deze totaal vernieuwde editie leert u doelgericht rekening houden met de vitale rol van talent bij het managen van competenties: Praktijkgids voor verzilveren van talent. Dus voor managers en coaches, en ook voor medewerkers, zzp'ers en andere professionals. Met behulp van dit boek leert u talenten beter te verzilveren.


De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Vertaling van The 7 Habits of Highly Effective People

Auteur: Stephen Covey

Covey leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.
Het complete loopbaanboek

Auteur: Susan van As, Trucella van Moorselaar, e.a.

Loopbaanprofessionals kunnen het verschil maken. Zij hebben waardevolle kennis en ervaring als het gaat om mensen en werk, voor individuen, maar ook voor organisaties die meer inzicht zoeken in de nieuwe dynamiek en de consequenties voor hun management en beleid.

Werkenden van vandaag moeten flexibel zijn om tot hun recht te komen en zich professioneel en persoonlijk te ontplooien. De begeleiding van werkenden bij het ontwikkelen van hun talenten en het ontdekken van hun passie kan niet meer zonder inzicht in loopbaantheorieën, arbeidsmarktverhoudingen en organisatieverandering.