Een coach opleiding volgen? U zelf verder ontwikkelen als coach?

Voor een volwaardige opleiding tot coach in België vindt u hier een aantal opleidingsinstituten. De vermelde coach opleidingen zijn altijd geaccrediteerd. Door de verwijzing naar de instantie kunt u altijd lezen aan welke eisen de opleiding is getoetst. U kunt complete coachings opleidingen volgen, of uw coaching vaardigheden uitbreiden en verdiepen. Ieder coaching opleidingsinstituut heeft zijn eigen specialismen en zo kunt u de coach worden die u wilt zijn.


De Academie voor Coaching en Counseling

De ACC wordt erkend door de Vlaamse Overheid erkend als dienstverlener voor BEA voor de peiler opleidingen in het kader van de KMO-portefeuille. De erkenning is via een cliëntscan (2014), een grondige controle van de leerkrachten en de administratieve werkzaamheden.

De Academie voor Coaching en Counselling biedt verschillende coach opleidingen aan, zoals onder meer:

  • het opleiden, trainen, coachen en nascholen van coaches en therapeuten
  • het verlenen van intervisie en supervisie aan coaches en counsellors
  • de professionalisering van coaching, counselling en loopbaanbegeleiding
  • het helpen van mensen via coaching, therapie en counselling
  • het geven van informatie en nieuws i.v.m. coaching en counsellingCentrum voor avondonderwijs VZW

Professionele Opleiding tot Life Coach

Wilt u graag een professionele opleiding Life Coach volgen? Wilt u uw vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend coach diploma behalen? Dan zijn de groepslessen Life Coach van het Centrum Voor Avondonderwijs mogelijk iets voor u.
YourCoach

Deze opleiding helpt u snel op weg om aan de slag te gaan als coach in België. U leert de standaardtechnieken, maar met een verdieping: wij geven u de essentie ervan mee, met minder bekende nuances waarmee u onmiddellijk op een natuurlijke manier mensen als coach kunt begeleiden.
GEA

Centrum GEA is een erkend vormingscentrum voor trainingen en individuele begeleiding in zelfontplooiing en coaching. Inspirerend leiden en begeleiden, communicatie en intuïtieve ontwikkeling behoren tot de kerndomeinen van Centrum GEA. Op deze gebieden speelt Centrum GEA al 26 jaar een belangrijke rol in Vlaanderen.Institute of Neurocognitivism

Ontdek nieuwe schema’s voor het interpreteren en managen van gedrag. Verfijn uw diagnostische vaardigheden en leer efficiënter te handelen. Verdiep u gedurende 12 dagen in de basis van de N.G.M., de Neurocognitieve en Gedragsmatige Methode, en ervaar een rijkdom aan vernieuwende inzichten. Overtuig u van deze heldere, rigoureuze en interactieve aanpak. Deze opleiding wordt afgesloten door een kwalificatietest.HRD Academy verzorgt trainingen en leertrajecten in België voor Coaches, trainers, consultants en HR managers. Het aanbod is onderverdeeld in:

  1. Trainersacademy
  2. Coachen en adviseren
  3. HRD management
Open Mind

Biedt individuele sessies, groepsbegeleiding en coachopleiding aan in Gent, Mechelen, Ieper en Gouda.

Zij doen permanent onderzoek naar nieuwe en efficiënte benaderingsmethodes. Deze worden in onze diverse opleidingen gedoceerd.

Open Mind is VDAB partner in loopbaanbegeleiding en door de Vlaamse Overheid erkend opleidingsinstituut met een ISO9001 kwaliteitslabel.Voor meer informatie verwijzen we naar de Coachfederatie.