Coachboeken

Hieronder vindt u een lijst met een verscheidenheid aan interessante coachboeken. Dit zijn bijvoorbeeld ook boeken geschreven door coaches, voor coaches. Wilt u meer weten? Klik dan op het boek. In veel gevallen kunt u het zelfs online aankopen en wordt het thuisbezorgd. Wilt u als coach uw eigen boek hier hebben staan? Neem dan even contact met ons op.Innerlijke rust met EFT

Auteur: Yvonne Toeset

"Innerlijke rust met EFT" door Yvonne ToesetSpanning voor een examen of presentatie? Stressklachten door de drukte op je werk? Oude emoties die maar blijven opspelen? Iedereen ervaart regelmatig fysieke of emotionele ongemakken die ons belemmeren in het dagelijks leven. EFT (Emotional Freedom Techniques) kan je helpen om spanningen en emoties direct te verminderen. Het is een simpele en doeltreffende techniek waarbij je je gedachten vestigt op jouw specifieke klacht terwijl je met je vingers en handen acupunctuurpunten beklopt.


EFT werkt!

Auteur: Yvonne Toeset

"EFT Werkt!" door Yvonne ToesetEFT (Emotional Freedom Techniques) wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en effectieve nieuwe methodes om persoonlijk welzijn te bevorderen. In dit boek legt Yvonne Toeset uit hoe EFT effectief ingezet kan worden voor werkgerelateerde problemen. Werkdruk en stress kun je reduceren met EFT. Met dit boek leer je ontspannen te solliciteren of vergaderen, maar ook leer je omgaan met je emoties bij conflicten op de werkvloer, het verbeteren van je prestaties en het bevorderen van je welzijn op je werk. Met de tips en oefeningen uit dit boek kan iedereen direct aan de slag om weer ontspannen en met plezier naar het werk te gaan!

Coachingskalender 2018 - Scheur je los in 2018

Auteur: Aty Boers

Scheur jezelf en anderen los uit denken dat vastzit. Houdt de geest soepel en levert inspiratie, zowel op het werk als thuis, serieus en met een knipoog. Dé manier om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en beproefde inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en organisatieverandering. Ook in 2018 biedt de kalender dagelijks een uitspraak die u in beweging zet. Achter op elk blaadje vindt u verrassende zienswijzen, creatieve opdrachten, speelse reflecties en inspirerende verhalen.

Coachen met lef - Waar transactionele analyse en voice dialogue elkaar versterken

Auteurs: Anita Bakker, Jacqui Halmans

'Coachen met lef' is de weergave van een gewaagd experiment waarin de psychologische ontwikkelingstheorie van Transactionele Analyse wordt gekoppeld aan de energetische methode van Voice Dialogue. In deze synergie ontstaat er een manier van coachen die resultaatgericht is en die op een speelse manier de kern raakt. Dit boek is een inspiratieboek voor coaches die kennis willen maken met een geheel nieuwe manier van coachen.Coachen met collega's -  Praktijkboek individuele consultatie

Auteurs: Erik de Haan, Yvonne Burger

Zo is 'Coachen met collega's' een boek voor alle professionals die hun collega's in individuele gesprekken op weg willen helpen en willen zorgen dat zij beter zorgen voor zichzelf. In deze vijfde volledig herziene druk is meer aandacht voor het laatste kwantitatieve onderzoek binnen coaching. Ook gaat de formele gedragscode nu vergezeld van een tiental veelvoorkomende ethische vignetten.

 

Hoe coach ik mijn team? - en het team zichzelf! - Inspirerend naslagwerk met veel praktische tips

Auteurs: Joost Crasborn

Teams kunnen een enorme bron van energie zijn. Als het een team lukt om die energie te mobiliseren, is dat geweldig. Er kan een collectieve ambitie en kracht uit voortkomen die u alleen nooit kunt bereiken. Het boek is geschreven voor de leidinggevende van een team die zijn team wil versterken maar zeker ook voor al die teams en teamleden die zelf, samen met hun leidinggevende, hun zelflerend en zelfsturend vermogen willen vergroten.
Intervisiecoaching - Kortdurende begeleiding van lerende groepen

Auteurs: Marijke Lingsma, Ger van Doorn

'Intervisiecoaching' is geschreven voor wie zich bezighoudt met leerprocessen in groepen, intervisiebegeleiders en studenten begeleidingskunde. Het helpt hen om intervisiegroepen beter te coachen naar de gewenste zelfstandigheid in het leren van en met elkaar.

Het Groot Coachingsmodellenboek

 - 

50 modellen voor ontwikkeling van lichaam en geest

Auteur: Anja Munters, Hanno Meyer, Alexandra Lindner, e.a.

Dit boek is samengesteld door een aantal prominente GITP-adviseurs, waaronder Kees van Dijk, Alexandra Lindner, Hanno Meyer en Anja Munters. GITP is een HRD-adviesbureau dat zich richt op het beoordelen en ontwikkelen van de talenten van mensen. Van deze organisatie verscheen eerder het succesvolle 'Groot Psychologisch Modellenboek'.
De One Minute Manager (Nederlandstalig)

 - 

Teamwork is de weg naar effectiviteit

Auteurs: Kenneth Blanchard, Spencer Johnson

De 'One Minute Manager' van Ken Blanchard is een businessklassieker, die al vele jaren gelezen en gebruikt wordt in allerlei organisaties. Vele managers van topondernemingen passen de methode nog steeds met succes toe.

De kracht van dit boek zit hem in de drie effectieve managementtechnieken die in een verhalende vorm verteld worden. Deze managementtechnieken zijn nog steeds actueel; iedereen, in elke organisatie, kan ze leren en zou ze moeten toepassen.Het complete loopbaanboek

Auteur: Susan van Ass e.a.

Loopbaanprofessionals kunnen het verschil maken. Zij hebben waardevolle kennis en ervaring als het gaat om mensen en werk, voor individuen, maar ook voor organisaties die meer inzicht zoeken in de nieuwe dynamiek en de consequenties voor hun management en beleid.

Werkenden van vandaag moeten flexibel zijn om tot hun recht te komen en zich professioneel en persoonlijk te ontplooien. De begeleiding van werkenden bij het ontwikkelen van hun talenten en het ontdekken van hun passie kan niet meer zonder inzicht in loopbaantheorieën, arbeidsmarktverhoudingen en organisatieverandering.