Coach omschrijving

Wat kan je van mij verwachten?
Ik wil graag een ondersteunende partner zijn in jouw persoonlijk proces. Mijn werkwijze is interactief en dynamisch. Enerzijds gericht op het verwerven van inzichten zodat je jezelf beter kan begrijpen, alsook het geven van life tools die je mee kan nemen. Ik ben ervan overtuigd dat zelf-verbinding cruciaal is zodat je vanuit je kracht en innerlijke wijsheid je volgende stappen kan zetten.

Waarvoor coaches specifiek bij mij komen of worden doorverwezen:

  • terug leren voelen of de relatie met hun lichaam verbeteren
  • omgaan met triggers, stress, bore & burn-out, overwhelm, verlies, relatiebreuk
  • duidelijkheid willen omtrent een moeilijke beslissing
  • moeilijkheden om hun weg te vinden in het leven door gebrek aan netwerk, zelfvertrouwen en relationele vaardigheden
  • wanneer ze in een levenstransitie zitten mbt relatie, wonen, werk
  • wanneer ze weinig aansluiting vinden met hun omgeving, door minder klassieke levenskeuzes, bijvoorbeeld expats, nomads...
  • terugvinden van levensvreugde en vertrouwen
  • voor creatieve & lichaamsgerichte methodes, wanneer een 'klassieke enkel-praten' benadering niet werkt of past bij de cliënt
Integratieve of holistische aanpak
Naar gelang jouw specifieke situatie, klachten, mogelijkheden en noden, zoeken we de beste methode die het beste bij jou past. Dit kunnen louter gesprekken inhouden, maar eveneens lichaamsgerichte, gedragsmatige of creatieve methodieken inhouden. We werken vooral op jouw tempo en in dialoog.

Beweging en dans
Soms is praten, inzicht verwerven en proberen te begrijpen niet voldoende. Soms blijf je maar hangen in het 'praten over'. Misschien voel je je niet zo sterk in het allemaal uitleggen. En soms schieten woorden gewoon te kort...
Door het inzetten van beweging en dans in therapie kan er letterlijk en figuurlijk terug beweging komen. Je communiceert via een andere taal, lichaams- en bewegingstaal. Nieuwe mogelijkheden bieden zich hierdoor aan. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben; iedereen beweegt op zijn eigen unieke manier, en dat is voldoende.

Creatieve methodieken
Het inzetten van creatieve methodieken kan ofwel meer afstand bieden en daardoor een ander perspectief; of net de gelegenheid bieden om iets meer te doorvoelen daar waar woorden tekort schoten.
Ook hier is er geen ervaring nodig, je hoeft niet creatief te zijn. De focus ligt op het proces.

Psychodrama
Psychodrama is ondersteunend bij innerlijke conflicten en onderliggende patronen op te sporen. Dit heeft niets met 'toneel spelen' te maken, het is toegankelijk voor iedereen.

Ik heb werkervaring in:
vormingswerk, onderwijs, bijzondere jeugdzorg, eerste lijn hulpverlening, psychiatrie, training, coaching en psychotherapie.

Naast individuele therapie of coaching, organiseer ik ook workshops, team buildings, (online) programma's en transformationele retreats in het buitenland en training voor zorgverleners in creatieve methodieken.

Dynamische en gedreven jongvolwassenen die een moeilijke kindertijd of jeugd hebben gehad, die hen parten speelt in het uitbouwen van hun leven, hebben een speciaal plekje in mijn hart. We kijken naar hoe de cirkel van zelf-sabotage en conditionering kan verbroken worden, om een leven te creƫren dat past bij wie ze werkelijk zijn.

Mijn eigenheid zit niet enkel in mijn professionele ervaring of opleidingsachtergrond, maar vooral door mijn eigen verhaal.

Mijn verhaal in het kort
Op dit moment leef ik een nomadisch leven, terwijl ik ondertussen mijn cliënten online opvolg en training geef, doorheen verschillende culturen en talen. Maar dit was niet altijd zo.

Als jongvolwassene had ik moeite om in mijn kracht te gaan staan en een leven uit te bouwen dat klopt met wie ik was, waar ik van droomde, vanuit mijn hart en mijn ziel. Ik had geen goede voorbeelden, ik wist niet hoe eraan te beginnen, ik twijfelde aan mezelf en legde mezelf veel druk op, met burn-outs als gevolg.

Een sabbatjaar was het medicijn dat ik toen nodig had. Ik ondervond gaandeweg dat ik zelf iets aan mijn innerlijke toestand iets kon veranderen, dat ik niet langer mezelf hoefde te verstoppen in een slachtofferrol, dat ik niet gebukt hoefde te gaan onder mijn verleden.

Ik begon te geloven dat ik alles in mij had om authentieke relaties uit te bouwen, mijn levensmissie te volgen en mijn leven in te richten zoals goed voelde. Het was hoog tijd om te gaan bloeien en te leren dansen op de golven van het leven.

Als jij voelt dat het ook tijd is voor jou om dingen een plek te geven, innerlijke rust te vinden en de stappen te zetten die hiervoor nodig zijn, vraag gerust een gratis online kennismakingsgesprek aan zodat jij kan voelen of ik de persoon ben die met jou mee op reis mag.

Beoordelingen door klanten van Mieke Vander Heyden

Nog geen beoordelingen voor coach Mieke Vander Heyden

Schrijf zelf een beoordeling


LET OP: We sturen u een e-mail met een link om uw beoordeling te bevestigen

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: